Een pracht dag met pracht veulens, zo kan de Paardenfokdag Veluwe en Vallei in Terschuur worden omschreven. In Terschuur worden de veulens aangewezen voor de Nationale Veulen Keuring in Ermelo. In totaal verschenen 45 tuigpaardveulens voor de jury bestaande Johan Hamminga, Piet Lelieveld en Reyer van Woudenbergh. Slechts één keer viel er een 2e premie en dat geeft al aan dat de kwaliteit hoog was. Vijftien veulens werden er uitgenodigd voor de NVK. Eebert leverde zowel bij de hengst- als bij de merrieveulens de kampioen. Hamminga: “We hadden steeds hele sterke kopgroepen waarin veulens met ruime belijningen maar niet minder belangrijk, ook de bewegingen van die veulens waren best.”

Bij de hengsten waren zes van de acht aangewezen veulens zonen van Eebert. Kampioen werd Jack D (Eebert x Dareda elite van Unieko), f/ger. S. Daniëls uit Wageningen. Op de CK Ermelo was Daniëls ook al heel succesvol, drie merries kreeg hij daar aangewezen voor de NTD en daar komen nu nog twee veulens bij waaronder veulenkampioen Jack D. Jack D is goed ontwikkeld veulen dat best beweegt, mooi terug komt in het front en kan schakelen. Op de tweede plaats stond de Eebert-zoon Jaron (uit Filhelmin ster van Aquarel), f/ger. E. Sneller uit Zwolle. Daarna werden geplaatst en uitgenodigd voor de NVK: Jackson-B (Eebert x Bellissima ster van Selleen), f/ger. A.J.P.M. Bakx uit Liempde, Janco (Eebert x Victoria elite van Manno), f/ger. fam. Van Lith uit Langenboom, Jasper (Cizandro x Petra ster pref van Koblenz), f/ger. H.H.J. Tonnaer uit Ysselsteyn LB, James W (Eebert x Caunita ster prok van Stuurboord), f/ger. J.W. van Wessel uit Zwartebroek, Jarnos (Atleet x Zarona elite van Manno), f/ger. A. Epskamp uit Hoevelaken en Jasper (Eebert x Elisa Elarda ster van Stuurboord), f/ger. L. en M. Polinder uit Nunspeet.

Kampioen bij de merrieveulens werd de Eebert-dochter Joletta (uit Unicoletta keur van Jonker, fokker K. Ruinemans uit Rhenen), ger. W.L. Ruinemans uit Rhenen. Joletta is een veulen met een sterk romp en hard beenwerk. Ze draaft met veel balans en kan schakelen. Plaats twee was voor weer een veulen van Daniëls en dat was Jureda (Unieko x Bureda ster van Saffraan). Schitterend van type was de als derde geplaatste Julia-Rose (Cizandro x Desirose ster van Manno), f/ger. A.H. Geerdink uit Haaksbergen. Zij stond derde omdat haar voorgangers achter net even meer power toonden, zo was de uitleg. Vierde stond Joy Idee (Eebert x Victorie Idee ster van Patijn), f/ger. J. Roelofsen uit Lunteren gevolgd door Jarona (Eebert x Dalona ster van Manno), f/ger. H.C. van Zoelen uit Echteld, Junita (Manno x Wunita ster pref prok van Reflex M), f/ger. J.W. van Wessel uit Zwartebroek en Jaantje (Cizandro x Tuillerey ster van Jonker), f/ger. J.C. van Arkel uit Herwijnen.

DB voor KWPN