Wedstrijdsecretariaat:
Hanneke van Wessel
hanneke@paardenfokdag.nl

Inschrijven veulenrubrieken
Veulens kunt u gemakkelijk opgeven via deze link.

Zorg dat u ingelogd bent en klik dan rechts op de oranje knop aanmelden en kies vervolgens het gewenste veulen.
Let op, uw veulen dient geregistreerd te zijn bij het KWPN maar hoeft nog niet gechipt te zijn.

IBOP
Voor de tuigpaarden is er de mogelijkheid om aan de alternatieve IBOP deel te nemen in Terschuur. Aanmelden kan hier

Aangespannen rubrieken

Inschrijven aangespannen rubrieken kan via de site van de VERT en de VHN.Informatie veulenkeuring

Veulenkeuring
Op de veulenkeuring wordt uw veulen beoordeeld door een deskundige jury. De jury bekijkt elk veulen en beoordeelt of het over de gewenste kwaliteiten beschikt. Is het veulen correct gebouwd, kan het goed bewegen, de jury geeft op elk veulen een mondeling toelichting. De veulenkeuring biedt aan de fokkers een mooie gelegenheid om hun veulen te vergelijken met andere veulens. Door de veulenkeuringen krijgt het stamboek meer informatie over de vererving van de ouders. Het stamboek gebruikt deze informatie om fokkers te informeren over de verervingskwaliteit van de hengst. Als fokker kunt u dit advies vervolgens weer gebruiken voor uw hengstenkeuze. Zowel dressuur-, spring-, tuigpaard-, als Gelderse veulens kunnen zich presenteren op een veulenkeuring.

Beoordeling 
De veulens worden samen met hun moeder aan de jury gepresenteerd. Tijdens de individuele presentatie wordt het veulen aan het halster voor de jury opgesteld, zodat het op stand beoordeeld kan worden. Om de beweging van het veulen te beoordelen blijft de merrie gedurende de presentatie aan de hand. Het veulen kan dan in vrijheid worden beoordeeld in stap, draf en galop op aanwijzingen van de jury. Nadat alle veulens van een rubriek zijn beoordeeld, bepaalt de jury de kwaliteitsvolgorde en wordt de uitslag definitief bekend gemaakt en voorzien van commentaar door de voorzitter van de jury.

Leeftijd en afvaardiging NVK
Veulens moeten ten tijde van de keuring minimaal één maand oud zijn. Tijdens de veulenkeuring wordt bepaald welke veulens er naar de Nationale Veulenkeuring tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo worden afgevaardigd op vrijdag 11 augustus 2023. Daar strijden de beste veulens om de Virbac Veulenbokaal.

Presentatie veulen
Het veulen dient ingevlochten te worden voor de keuring. Bij voorkeur wordt ook de moeder ingevlochten. Uw mag de merrie met veulen zelf voorbrengen in de baan. De begeleider van de merrie dient witte kleding te dragen. Als u het voorbrengen liever aan iemand anders overlaat dan kunt u een voorbrenger regelen.

De keuring vindt plaats op een grasbodem. Ook het parkeren is op een grasbodem. Gedurende de dag is er voldoende drinkwater beschikbaar voor de paarden. Er zijn geen stallen op het terrein aanwezig.