Naast de veulenrubrieken werden er vandaag ook aangespannen rubrieken en een zadelrubriek verreden.

Een hoogtepunt was het kampionschap Young Riders. Mieke ter Schure had Dieni II (Unieko) van Janus Plaisier goed aan het lopen en dat leverde haar de winst op! Tweede werd Jacobien Postma met Endre (Morocco Field Marshall) van de heer Vughts, gevolgd door Karlien Huisman met Ewout BFT (Waldemar) van Brian Franken en Lotte Castelijns was met haar vader’s Gidora (Manno) de laatste overrijdster. De stijlprijs ging naar Nadia Verhoeff. Zij reed eveneens een paard van haar vader, namelijk Edeling (Morocco Field Marshall).

In de rubriek voor fokmerries ging Elegant (Waldemar) van en met Cor van Dijk aan kop. Berry van der Gugten werd tweede met Castilla BH (Plain’s Liberator) van Black Horse en Robbie van Dijk werd met Gedora (Atleet) van W. van Schadewijk derde. Voor de beste fokmerrie uit Midden-Nederland is er extra eer te halen. Die eer was voor Fureda (Unieko) van de familie Daniels en gereden door Henk Hammers.

In de limietklasse kwam Robbie van Dijk aan kop met Gedora (Atleet) van W. van Schadewijk. Henk Hammers had Emperor (Manno) van W. van Duinen voor de kar en dat resulteerde in een tweede plaats. Mark de Groot werd derde met Ellis (Unieko) van de combinatie Wouters/De Groot.

De rubriek voor tuigpaarden aan de fiets bracht veel sfeer mee. Na “overfietsen” ging de winst naar Briljant W (Larix) van Joop van Wessel en met Henk Hammers. Tweede werd de ook best optredende Ewout BFT (Waldemar) van en met Brian Franken en derde werd Hianca (Cresendo) van en met Toon van Doorn.

In de dresseerkarrubriek won Toon van Doorn met Daisy (Tendens HBC). Tweede werd Berend van Boven met Zoleander (Manno) die tevens de prijs voor de origineelste aanspanning won. Derde werd Alwin (Manno) met Bud de Gooyer.

De competitie van categorie 3 kwam op naam van Grandioos (Atleet) van en gereden door Antoon Epskamp. Tweede werd eveneens een Grandioos met aan de leidsels Robin Hoorn. De Manno-zoon is eveneen in eigendom van zijn rijder. Derde werd Gerona Landzicht (V. Onbekend) van N. Boele met Mark de Groot.

Een hoogtepunt was ook de strijd om de Cambridge Cole Trofee. Vier Top tuigpaarden gingen de strijd aan in de finale. Eebert (Atleet) wist de concurrentie de baas te blijven en won met Lambertus Huckriede aan de leidsels. De tweede en derde plaats waren eveneens voor dekhengsten. Ditisem (Roy M) werd met Albert Lueks tweede gevolgd door Stuurboord Landzicht (Jonker) met Mark de Groot. Vierde werd de winnaar van vorig jaar, Napoleon (Blokland Shales) met Johan Borkent.

In de zadelrubriek ging de winst net als vorig jaar naar Sharon van Dijk, die dit jaar Turfhorst Florenco (Sorento) had meegenomen. Tweede werd Petty Vos met Kristy’s Elegance VDP (Vivaldi) gevolgd door Corry de Meijer met Diamantina S (San Remo).