Naast de veulenkeuringen worden er op de Paardenfokdag in Terschuur ook altijd een aantal aangespannen rubrieken verreden.

Een van de hoogtepunten was het kampioenschap Young Riders. De Young Riders reden niet over maar kwamen een voor een voorbij in een standshow. Judy Leeuwis was met Zuidwester (Stuurboord) al als eerste binnen geroepen en na een foutloze standshow bleven zij op de eerste plaats staan en haalde het kampioenschap binnen. De tweede plaats was voor Kevin Huckriede. Hij stuurde Imondro (Cizandro) statig rond. De derde plaats was voor Mieke ter Schure met de merrie Havana (Bentley VDL).

Disaronno beste fokmerrie
Ook het kampioenschap fokmerries Midden-Nederland werd verreden in Terschuur. Lubbert van Oene was met de schimmelmerrie Disaronno (Victory) van familie De Leeuw goed in vorm en won. Op de tweede plaats eindigde de altijd strijdbare Elegant (Waldemar) met Cor van Dijk gevolgd door Berry van der Genugten en Edelroos (Vaandrager).In de limiet was de winst voor Berry van der Genugten met Diesel (Unieko) van E. Kruiswijk gevolgd door Hebulanus (Cizandro) met Wim van Duinen en Grandioos (Atleet) met Antoon Epskamp.

Cambridge Cole Trofee voor Eebert
In Terschuur wordt sinds enkele jaren de Cambridge Cole Trofee verreden. De winst ging hierin naar de hengst Eebert (Atleet) van de Gebr. Van Manen en gereden door Robbie van Dijk. Berino (Stuurboord) en Mark de Groot werden tweede en Henk Hammers en Heliotroop VDM (Colonist) werden derde.

De winst in de competitierubriek van categorie 3 ging naar Lambertus Huckriede en Imondro (Cizandro) van A. Engbers. Tweede werd Helandro B (Cizandro) met Cor van Dijk en de derde plaats was voor Incognito (Wenthworth Ebony) en Sebastiaan Ardesch.

Showrubrieken
Naast de aangespannen rubrieken was er ook een showrubriek voor tuigpaarden aan de fiets en daarin haalde Albert Lueks en Via HJ (Roy M) het oranje lint binnen. De dresseerkarrubriek werd gewonnen door Bud de Gooijer met Alwin (Manno).

Voorselectie kampioenschap 3 jarige tuigpaarden en alternatieve IBOP
In de voorselectie van het KWPN kampioenschap voor driejarige tuigpaarden kwamen drie tuigpaarden in actie. Twee van hen kregen een ticket voor Ermelo. Dat zijn Joel (Bocellie) van N.W.C. Augustinus en Jarno (Manno) van P. de Groot en M.J. van Bruggen.

De merrie Jianita (Atleet) van G. en G.H. Kamphorst deed met Henk Hammers de alternatieve IBOP en zij wist deze met 76,5 punten te behalen