Zeven tuigpaarden streden donderdag 27 juli jl. in de regen om de Cambridge Cole trofee op de Paardenfokdag Veluwe & Vallei in Terschuur.

Het was uiteindelijk Marcel Ritsma met Gerran PSH (v. Atleet) van de familie Pos die dit kleinood in ontvangst mocht nemen. De super deftige Gerran versloeg Lambertus Huckriede met Funita (v. Manno) van de familie Van Wessel.

Marcel van Bruggen won de competitie MWZ met de zwarte Nicolei VB (v. Image HBC). Met Mabellanita (v. Atleet) pakte Henk Hammers de tweede plaats.

De lage limietklasse werd opgeëist door Berry van de Genugten met Nobel (v. Jericho ) van Kruiswijk met op de tweede plaats Dort-Jan Raaijmakers met Nelinda Elarda V (v. Cizandro) van M. de Wild.

Ook in de grote limietklasse nam Berry van de Genugten de eerste prijs meer naar huis. Nu was de schimmelmerrie Mareda (v. Idol) de winnares. Wim Jansen reed Lex (v. Sir Arie) naar het tweede geld.

Pien Jansen zegevierde in de damesklasse met Freedom (v. Patijn) met vlak daarachter Hanneke van Wessel met Briljant (v. Larix).

Het kampioenschap fokmerries regio Gelderland Flevoland ging naar Henk Hammers met Mabellanita van Joop van Wessel.

Tekst: Geert Bouius